Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Bu Beş Duyguyu Kontrol Et!


İnsanoğlunu duygular ve düşünceleri insan yapar. İnsanı güzel yapan şeylerden biri de yaşadığı duygulardır. Fakat bazen insanlar duygularının esiri olurlar ve duygular bazen çok zarar verebilir.

Duygularımızı kontrol etmeliyiz. Duygu durumumuzu kontrol eder ve yönetirsek kişisel gelişimde büyük bir adım atmış oluruz.

Peki nedir kontrol etmemiz gereken duygular

1- Öfke; hepimiz öfkelenebilir ve kızabiliriz. Ama asıl mesele öfkemizin bizi kontrol edip etmediğidir. Öfke bedene büyük zarar verir. Öfkemizi kontrol edemezsek o bizi kontrol eder ve istemediğimiz şeyler yaptırır.

2- Üzüntü; bu duygu bedenimizi zorlayan bir duygudur. Bazı durumlar için üzülebiliriz ama bunu alışkanlık haline getirirsek üzüntü depresyona döner.

3- Nefret; bazen nefret ederiz. Hayattan, insanlardan ve olanlardan fakat bu duygu zihin yapımızı bozar ve enerjimizi düşürür. Nefret duygusunu kontrol etmeliyiz.

4- Korku; en önemli duygulardan biridir. Korkumuzu kontrol etmezsek hayatımızı gerçek anlamıyla yaşayamayız. Bu duygu bizi kilitler ve hareket etmemizi engeller.

5- Heyecan; bu duygu bazen yanlış kararlar almamıza ve işleri batırmamıza yol açabilir. Heyecanla verilmiş kararlar genellikle pişman olacağımız kararlardır. İstediğimiz bir şeye heyecan duymak iyidir ama bu duyguyu kontrol etmemiz bize daha fayda sağlar...

Bu duyguları farkındalık teknikleri ile kontrol edebiliriz.
[post_ad]
>>>Farkındalık ile ilgili bilgi

Duyguyu yaşadığımızda duygunun farkında olursak onu kontrol edebiliriz. Duygularımızı kontrol edersek doğru adımlar atabiliriz. Eğer duygularımızın kontrolünde yaşarsak çoğu zaman kararlarımız mantıktan uzak ve yanlış olabilir.

Aklımızla düşünüp kalbimizle başaracağımıza inanmalıyız. Tersi durum ne yazık ki bizi başarıya götürmeyecektir...

Siz duygu ve düşüncelerinizi değiştirmeye başladığınız takdirde, yaşadığınız hayatta tamamen değişecek. 
The Secret - Sır - Rhonda Byrne
Bu Beş Duyguyu Kontrol Et! Reviewed by bilgierdemdir on 11:30:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.