Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Beyninizi Pozitif Düşünceye Odaklamak İçin 7 Yöntem


Yapılan araştırmalar pozitif düşünen insanların daha huzurlu ve sağlıklı olduklarını söylüyor. Pozitif düşünmek psikolojimize olduğu kadar motivasyonumuza da iyi gelen bir eylem. Öncelikle pozitif düşünce hakkında bilinen yanlışları düzeltmek ile başlayalım.

  • Pozitif düşünen insan olaylara gerçek dışı bakar. Kesinlikle olayları mantık çerçevesinde değerlendirir ve olayların iyiye gideceğine olan inancını yükseltir. 
  • Pozitif düşünen insan hayali düşünür. Hayır gayet gerçekçi düşünür. Buna (optimist) iyimser bakış açısı diyebiliriz.
  • Pozitif düşünmek sizi hataya sürükler. Hayır kesinlikle pozitif düşündüğünüzde daha fazla seçenek olduğunu göreceksiniz.
  • Pozitif düşünmek imkansız veya gayet zordur. Hayır pozitif düşünmek gayet kolaydır. Bunu 7 yöntemle gerçekleştirebilirsiniz.

Pozitif düşünce için 7 yöntem.

Pozitif Çerçeve
Düşüncelerinizi pozitif çerçeveye yerleştirmek için öncelikle uygulamayı anlamamız gerekiyor. Öncelikle tüm düşüncelerinizi içine alan bir pozitif bir çerçeve imajine edin. Her düşüncenizin bu çerçeveden geçerken pozitife döndüğünü hayal edin. Zihninizde bir tür güvenlik çemberi gibi de düşünebilirsiniz. Negatif düşündüğünüz anda bu imajinasyonunuzu hatırlayın ve çerçeveyi devreye koyun.
[post_ad]

Zihnin merkezine odaklanın.
Gerçek şu ki hepimiz kontrolsüz düşüncenin elindeyiz. Kontrolsüz düşünmek ne demek mi? Şöyle düşünün. Otobüste bir insan durup dururken kendi kendiyle konuşmaya başlıyor. Bir şeylerden bahsediyor ve kızıyor yada gülüyor. Ne hissedersiniz? Deli dersiniz değil mi? Peki biz bütün gün zihnimizde aynı şeyi yapmıyor muyuz?

Özellikle negatif düşünerek zihnimizi ve bedenimizi yormuyor muyuz? Zihnin bir düşünce merkezi vardır. Buraya odaklanmak için meditasyon yapabilirsiniz. Derin nefes terapileri uygulayabilirsiniz. Ya da doğada bir yürüyüş yapın...

Zihnin düşünce merkezine odaklandığınızda zihin tüm düşüncelerden üstün olan şeyi fark edecektir. O ne mi? Tabii ki sizsiniz.

Negatif şeylerden uzaklaşın.
Bazı dostlarım negatif düşünceye engel olamadıklarını söylüyor. Onlara sadece basit üç soru soruyorum.
Ne izliyorsun?
Ne dinliyorsun?
Ne okuyorsun?
Sizde kendinize bu soruları sorun lütfen. İzlediklerimizden etkilenmiyor gibi durabiliriz. Ama bilinçaltımız negatif düşünce ile yüklenmiş oluyor. Negatife odaklanmak zorunda hissediyoruz. Hayatımızda pozitif düşünce için negatif şeylerden uzaklaşmalıyız ve bunu hemen yapmalıyız.

Şükretmek pozitif düşüncenin anahtarıdır.
Pek çok insanın farkında olmadığı şey aslında şükredecek çok şeyimiz olmasıdır. Mesela sağlığımız için şükretmeliyiz. Kafamızın üstünde bir dam olduğu için şükretmeliyiz. Aç yatmak zorunda olmadığımız için şükretmeliyiz. Şükür eylemi pozitif düşüncenin anahtarıdır. Şükrettiğimiz an huzur ve iç barış bizi bulur.

İnsanlara Yardım Edin.
İnanın bir insana yardım etmek size pozitif enerji yükleyecektir. Bunu mutlaka deneyin. Yardıma muhtaç pek çok insan var. Onlara bağışta bulunabilirsiniz. Kan bekleyen pek çok hasta var. Yardımın sınırları o kadar geniş ki sadece ihtiyacı olan insana yardım elinizi uzatmanız yeterli. Pozitif düşünce iyilik ile güçlenen bir enerjidir.

Farkındalık yapın.
Pozitif düşünmek için farkındalık egzersizleri çok önemlidir. Eğer negatif düşüncenin sizin içinizde nasıl ilerlediğini fark ederseniz pozitif düşünceyi seçebilirsiniz. Farkında olun. >>>farkındalık egzersizi için kısa bir video

Ters Aynalama Metodu (Pozitif Yansıtma)
Negatif bir düşünce zihinizi sardığında yapmanız gereken aynı cümlenin pozitifini düşünmektir. Mesela "İşimde mutsuzum ve çok geriliyorum" düşüncesi zihninize geldiğinde aynı cümlenin pozitifini üreterek işe başlarız. "İşimde mutluyum ve çok huzurluyum" Bu cümle ile Ters Aynalama veya pozitif yansıtma yaptık. Aynı şekilde bir cümleden çok negatif bir imaj geldiyse zihninize bu şekilde pozitif imajını oluşturmalısınız.
Kaynak: bilgierdemdir.com
(*)

Editörün Seçimi >>> Enerji Vampirlerinden Korunmak İçin 7 yöntem


Beyninizi Pozitif Düşünceye Odaklamak İçin 7 Yöntem Reviewed by bilgierdemdir on 13:27:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2024

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.