Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Olumlu Düşünmek Gerçekten Faydali mi?


Tüm kişisel gelişim sitelerinde ve kitaplarda olumlu düşünmenin iyi ve yararlı olacağı söyleniyor. Peki olumlu düşünmek gerçekten faydalı mıdır? Bunun üzerinde düşünmeye başladığımda cevaplar tam olarak ortaya çıkmaya başladı. Olumlu düşüncenin faydası olduğunun 5 teorik kanıtını sunalım..

Olumsuz düşünceleri olumlu olanlarla değiştirdiğinde, olumlu sonuçlar almaya başlarsın. Willie Nelson
1 - Düşünüyorum o halde varım - Kısa ama öz bir fikir. 
Düşünce bizi biz yapan en önemli etkenlerden biri. Düşünmeden de varız. Ama düşünmek bizi gerçek biz yapan şeydir. Araştırmalar insanlar neye odaklanırsa hayatlarına onu dahil ettiklerini gösteriyor. Şimdi çok basit bir deney yapalım sizinle.

Bir rakam düşünün iki basamaklı olsun.Bu sayıya konsantre olun. Gün boyu bu sayıyı aklınızda tutun. Göreceksiniz ki pek çok kere bu sayı karşınıza çıkacaktır. O halde olumlu düşünürseniz olumlu şeyler hayatınıza girecektir.

2- Plasebo etkisi - içtiğim sadece şekerdi. Hastalara sadece şeker verip onları iyi edebilir misiniz. Bu yöntemin adı plasebo etkisi. Bir hastaya ilaç yerine ilaca benzeyen şekerlerden verilir ve hastaya bu ilacın çok yeni olduğu ve çok güçlü bir iyileştirici etkisi olduğu söylenir. Sonuç mu %60 işe yarayan bir etkisi var. 

3- Düşüncenin gücü - zihninle maddeye etki edebilir misin? Düşünce gücü bilimsel olarak yıllarca araştırılmış ve hala araştırılmaya devam ediyor. İnsanoğlu düşüncesi ile kaşık bükebilir mi veya objeleri yerinden oynatabilir mi? Amerika da ve Avrupa da bu konuyu çok ciddiye alan pek çok üniversite ve araştırmacı var. Pek çok testten sonra ise maddeye etki edilebildiği düşünülüyor. Düşüncemiz maddeye etki edebiliyorsa olumlu düşünce tabii ki bize çok faydalı olacaktır.

4- Bilinçaltının gücü - her şeyin saklandığı depo. Bilinçaltı alanıyla ilgili iseniz bir şeyi fark etmişsinizdir. Bilinçaltı gerçekten çok güçlü bir etken. Bunun en basit kanıtı ise örgü örmeye ilk başladığınız an ile bir yıl sonraki durumu gözünüzün önüne getirmeniz yeter. Örgü işlemi bilinçaltına kaydedilmiştir. Artık düşünmeden televizyon izlerken veya sohbet ederken harika şekilde bir kazak örmektesiniz. 
Bilinçaltı sayesinde araba kullanmaktan bisiklet kullanmaya her şey çok kolay ve hızlı bir şekilde olabilmektedir. Bilinçaltı kayıt eder. 24 saat siz uykudayken bile kayıt halindedir. O halde olumlu şekilde düşünmek bilinçaltınıza kayıt edilecek ve size geri dönecektir.

5- Olumlu düşünmek - Sebze yemeği gibidir. Şöyle düşünün sağlıklı yemekler yerseniz sağlığınız yerine gelir. Sağlıklı ve olumlu düşünürseniz zihniniz sağlık kazanır. Olumlu düşünmek stresi azaltır ve stres en tehlikeli şeylerden biridir. Olumlu düşünce ile yükleriniz hafifler ve motive olarak hayata bakarsınız.
Olumlu düşünce sebze yemeği gibidir. Düşünürseniz sağlıklı olursunuz.
[post_ad]






Olumlu Düşünmek Gerçekten Faydali mi? Reviewed by bilgierdemdir on 21:04:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2024

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.