6. His ve Bilinçaltının Etkisi
Altıncı his; bir olay olmadan önce olayı hissetme veya öngörme diyebileceğimiz bir fenomen. Peki gerçekten geleceği görmek ve onu öngörmek mümkün mü? Pek çok araştırma bunu doğrular nitelikte olsa da bilimin elinde kesin bir kanıt yok. Hayatınızda bir olay daha olmadan önce olayı hissettiyseniz bu altıncı hissinizin çalıştığını gösterir.
Tüm insanlarda 5 duyu hissi dışında 10'larca farklı duyu olduğu söyleniyor. Bazen içimizde kötü bir his duyarız. Bazen bir insanı tanımasak bile o insana güveniriz. Bir anda aklımıza bir dostumuz gelir ve onunla karşılaşırız. Altıncı hissimizin avcı ve toplayıcı toplumu döneminde geliştiği iddia edilmektedir. Avcılar yaşamak için doğru anda doğru yerde olmak zorundadırlar. Avcının avı yakalaması için çok az şansı vardır ve eğer avı yakalayamazsa kendisi ve ailesi açlıktan ölebilir. Bu yüzden altıncı his devreye girer ve doğru zamanı ve yeri bulmasında yardım eder.
Peki altıncı his nereden gelmektedir. Temelde nereye bağlıdır. 5 duyu organımız beynimize bağlıdır. Duyduğumuz, dokunduğumuz ve gördüğümüz her şey beyne iletilir. Kısaca bilinçaltımıza ulaşır. Altıncı histe aynı şekilde bilinçaltımız ile vardır. Bilinçaltı çok iyi bir gözlemci ve analizcidir. Bir olay olmadan önce o olayı bilmesinin altında bu etkenler yatar.
[post_ad]
Bu yine de tam olarak gelecekten bir olayı nasıl bildiğimizi açıklamıyor aslında. Ama kuantum fiziği bu durumu açıklar nitelikte. Kuantuma göre her an şu anda yaşanıyor. Yani doğum yaşam ve ölümünüz aynı an içinde sürekli olarak yaşanmaktadır. Kuantum parçacıkları sıçrama yapabilir ve zamanda yolculukta öyle. Bilinçaltı ise kuantum fiziği ile iç içe bir yapıdadır. Bazı bilim adamlarına göre bilinçaltı olasılıkların hepsini görebilmektedir.
Bu ünlü pek çok kahinin geleceği nasıl tahmin ettiklerini ispatlar niteliktedir. Ne yazık ki bu teorileri ispatlayabilecek çok fazla kanıt bulunmamaktadır. Fakat yapılan testler bilinçaltının altıncı his dediğimiz kavramı oluşturduğunu iddia ediyor. Onun için bir daha ki sefere içinize bir his doğduysa göz ardı etmeden önce ikinci kez düşünün deriz.
Bilgi Erdemdir - Kişisel Gelişim Sitesi
Beden doğal bir tepki verdiği zaman, buna içgüdü denir.
Ruh doğal bir tepki verdiği zaman, buna sezgi denir.
Bunlar birbirine benzer, ancak çok farklıdır.
İçgüdü bedene aittir ve kabadır.
Sezgi ise ruha aittir ve incedir.
İkisinin arasında ise uzman olan zihin bulunur.
Ve zihin asla doğal tepki vermez.
Zihin bilgi demektir. Bilgi ise doğal olamaz.
İçgüdü akıldan daha derindedir.
Sezgi ise akıldan daha üsttedir.
İkisi de aklın ötesindedir... Osho
6. His ve Bilinçaltının Etkisi
Reviewed by bilgierdemdir
on
13:30:00
Rating:
Hiç yorum yok: