12 Karma Yasası Nedir ve Hayatımızı Nasıl Etkiler?
12 Karma yasası nedir ve hayatımızı nasıl etkiler? Evren, enerjiden var olmuştur. Tüm her şey, atomlardan oluşur. Her atom bir enerjidir. Şu anda bir enerji fotoğrafçılığı ile çekilmiş bir fotoğrafa baksanız eviniz aynı enerji içinde yüzen bir ışık hüzmesi olarak gözükür.
Enerjinin 7 Kuralı Mutlaka oku !
Karma İnancı Nedir?
Doğu dinlerine baktığımızda bunun bir yaşam kuralı olduğunu görebiliriz. Karma bizim enerjimize bağlıdır. Karma = Eylemdir. Eylemlerimiz sonuçlara dönüşür ve bu bizi sonsuzlukta takip eder. Korkutucu değil mi? Yaptığınız her iyi şey güzel bir karmaya sebep olurken, her kötü şeyde kötü karmaya neden olur. Bu durumda kötü karmayı ancak iyilik temizleyebilir. Karma ve kader birbirine yakın olmasına rağmen tam olarak birbirini karşılamamaktadır. Kader bize çizilen yol ve alın yazısı gibi anlatılabilir. Karma ise bizim yaptıklarımızla yaşadığımız sonuçlardır. Sonuçta kaderimizi ve karmamızı oluşturan yine bizim seçimlerimiz değil midir?
Herkesin Bilmesi Gereken 12 Karma Yasası!
1. Büyük Yasa veya Sebep ve Sonuç Yasası
Ne ekersen onu biçersin. Hayat içinde ne yaparsak onun bir sonucunu yaşarız. Kısaca eğer bardağı kırarsan, ayağına cam batabilir. Bu sebep sonucu açıklayacaktır. Sebep olduğumuz her şey için bir sonuç yaşarız. Sonuçları yaşadığımızda buna neden olanın aslında oluşturduğumuz sebepler olduğunu hatırlamalıyız.
İnsan; evrene her ne koyarsa, onlara geri dönecektir.
İnsan akıllı bir canlıdır. Ama aynı zamanda bazı şeyleri hesaba katmayan yine odur. Onun için hayatımızda olan şeylerin temel sebebinin biz olduğumuzu anlamamız önemlidir.
2. Yaratılış Yasası
Biz evrenin bir parçasıyız.
Kendini okyanusta bir damla sanma. Bir damlanın içinde kocaman bir okyanussun. Mevlana. Bunu anlamak çok önemlidir. Sen bir damla gibisin bu koca evrende. Ama aslında evrenin kendisi sensin. Onun için her şeyin içinde bir parça sen varsın. Senin içinde bir parça başkası. Bu her şeyin birbiriyle bağlı olduğunu anlatan harika bir yasa. Bizim var oluşumuz bir tesadüf değil biz bütünü anlamak için varız.
3. Alçakgönüllülük Yasası
Bir şeyi değiştirmek için kabul etmek gerekir. Gördüğü her şey bir düşman veya olumsuz bir karakter olarak algılarsan asla yüksek bilince ulaşamazsın. Alçak gönüllü olan bir insan her şeyin iç yüzünü anlamış olan insandır. Çünkü en yüksek makam bile aslında hiçliğe ulaşacaktır. Biz sonunda milyonlarca rakıma ulaşsak bile tekrar düşeceğiz. Sonsuza kadar bir makamda kalmayacağız. İşte bu tevazu ve alçak gönüllüktür. Hayatı anlamlandırmanın pek çok yolu vardır. İstersek herkese yukardan bakabiliriz. Ama bu hayatı anlamadığımızı gösteren en büyük gerçektir. Böbürlenerek yaşayan insanlar yüksek bilince ve kavrayışa asla ulaşamayacaktır.
4. Büyüme Yasası
Nereye giderseniz gidin, oradasınız. Ruhsal olarak büyümek istiyorsak, iç dünyamızı geliştirmeliyiz.
Bize verilen tek şey kendimizdir. Kontrol edebileceğimiz tek şey bu.
Kalplerimizde kim ve ne olduğumuzu değiştirdiğimizde, hayatlarımız da aynı şeyi takip eder ve değişir. O halde kendimizi değiştirirsek büyürüz ve gelişiriz.
5. Sorumluluk Yasası
Kişinin hayatında yanlış olan bir şey varsa, Kendinde yanlış bir şey vardır.
Bizi çevreleyen şeyi yansıtırız ve bizi çevreleyen bizi yansıtır; bu Evrensel bir gerçektir. Kişi hayatından ve her şeyden sorumludur. Sorumluluğu almadığımız ve farkında olmadığımız sürece bu yasaya göre hareket etmemiş oluruz.
6. Bağlantı Yasası
Evrendeki her şey birbirine bağlı olduğu için en küçük veya görünüşte en önemsiz şeyler sizi geliştirir. Her adım bir sonraki adıma götürür ve bu böyle devam eder. Birinin bir işi bitirmesi için yapması gereken başlamasıdır. Ne ilk adım ne de son adım daha önemli değildir. Görevi tamamlamak için her ikisine de ihtiyaç var. Geçmiş, Şimdi ve Gelecek birbiriyle bağlantılıdır.
7. Odaklanma Yasası
Kişi aynı anda iki şeyi düşünemez. Odak noktamız Manevi Değerler ise, açgözlülük veya öfke gibi daha düşük düşüncelere sahip olamayız. Doğru odaklandığımız şey bizi huzura götürür. Doğru odaklanma size mutluluk getirir. Güzel ve iyiye odaklanan biri negatif enerjiyi içinden temizler.
8. Verme ve Ağırlama Yasası
Eğer kişi bir şeyin doğru olduğuna inanıyorsa, hayatının bir döneminde bu gerçeği göstermeye çağrılacaktır. Kısaca o doğruyu ispat için göreve çağırılacaktır. Çünkü bu onun savunduğu şeye tezat düşüp düşmediğini gösterecektir.
9. Burada ve Şimdi Yasası
Şimdi burada değilsen aslında hiçbir yerde değilsin. Çünkü geçmiş ve gelecek sadece bir ilizyondan ibaret ve bu ilizyon seni içine alıp duruyor. Ondan kaçman mümkün gözükmese bile bu mümkün. Farkındalığı seçerek ondan tamamen uzaklaşabilirsin. Şimdi burada olursan daha güçlü ve mutlu olursun.
10. Değişim Yasası
Hayat, yolumuzu değiştirmemiz gereken dersleri öğrenene kadar kendini tekrar eder. Bir ders sen onu öğrenene kadar tekrar edecektir. Ne zaman bitecek sen değişip o dersi öğrendiğinde…
11. Sabır ve Ödül Yasası
Tüm Ödüller başlangıçta zahmet gerektirir. Kalıcı değere sahip ödüller sabırlı ve ısrarlı bir çaba gerektirir. Gerçek mutluluk, yapılması gereken şeyi yapmaktan ve ödülün kendi zamanında geleceğini bilmekten gelir. Kısaca, kazanımlar çabasız olmaz. Emeksiz ekmek olmaz.
12. Önem ve İlham Yasası
Kişi bir şeyin içine ne koyarlarsa onu geri alır. Bir şeyin gerçek değeri, ona yerleştirilen enerji ve niyetin doğrudan bir sonucudur. Her kişisel katkı aynı zamanda Bütün'e bir katkıdır. Daha az katkıların Bütün üzerinde hiçbir etkisi yoktur, ne de onu azaltmaya çalışırlar. Sevgi dolu katkılar Bütün'e hayat verir ve ilham verir. Kısaca ilham ve niyetle yaptığınız her şey bütüne enerji ve ilham verir.
Karma, olumlu düşünmeyi ve eylemleri teşvik eden bir yaşam tarzıdır.
Karma bir ceza değildir. Zararlı eylemin yanlış olduğu asla öğretilmezse, başka nasıl iyi bir insan olunacağını öğrenebilir insan. Bir kişi, yalnızca acı çekmenin koşullarını yaratmışsa acı çeker. Namaste.
Hiç yorum yok: